הקורסים שלנו
K
קָרָטֵה ("אמנות היד הריקה") היא אומנות לחימה המשתמשת בידיים וברגליים חשופות,
למרות ששימוש בנשק הוא גם חלק מהאימונים. מקורות הקראטה החלו כאשר
הסינים, ואחר כך היפנים, כבשו את האי אוקינאווה,
,איסור שימוש בנשק. האוקינואים פיתחו גם לחימה בידיים ריקות וגם את השימוש בחקלאות
מיישם ככלי נשק. טכניקות סיניות דומות השפיעו גם על סגנון לחימה זה, שמקורן באלו שנהגו במקדש שאולין על ידי בודהיסטים
נזירים. מייסד הקראטה המודרני, היפני Funakoshi Gichin (1869–1957),
ניסה לאחד את סגנונות האוקינאווי המגוונים ולהפיץ אותם ברחבי יפן.
טאי צ'י צ'ואן ("האגרוף הגדול ביותר") הוא אחד משלושת סגנונות אומנויות הלחימה הסיניות הפנימיות. היסוד שלה נזקף לזכות הטאואיסט צ'אנג סן פנג לפני יותר מ-800 שנה. הוא מורכב מתנועות איטיות ומקושרות המתורגלות כצורה של מדיטציה נעה. התרגול שלו מפחית מתח, מאט את הנשימה, מנקה את הנפש ומייצר יתרונות ארוכי טווח לבריאות. דגש חזק מושם על זרימת הצ'י. מבחינה פיזית, התלמידים לומדים להיכנע כך שהתוקף יתגבר בכוחו. זה לא נחשב בדרך כלל כמערכת הגנה עצמית מעשית, למרות שלתנועות יש יישומי הגנה עצמית, ומתרגלים יכולים להשיג כוח רב בטכניקות שלהם.
הגנה עצמית נלמד כחלק בלתי נפרד משיעורי אומנויות הלחימה שלנו. בנוסף, מוצעים שיעורי הגנה עצמית לאומני לחימה על פי בקשה. קורסי הגנה עצמית מורכבים בדרך כלל ממספר מצומצם של שיעורים שבהם נלמדות כמה טכניקות בסיסיות היעילות לרוב מצבי ההתקפה. דגש חזק מושם על "מודעות" (כולל תרגילי מודעות), המאפשרת לתלמידים ללמוד להימנע מרוב המשברים לפני שהם מתרחשים. השיעורים מאורגנים לקבוצות מעורבות או בנפרד לנשים (אם/בת או נערות).
מסלול הלימודים (קראטה)): התלמיד מתחיל את הכשרתו בלימוד טכניקות בסיסיות (עמידות, חסימות, חבטות ובעיטות). ברגע שהוא בקי בטכניקות אלו, צורת לחימה מבוקרת נחקרת טוב יותר כדי להבין את השימוש בטכניקות אלו נגד יריבים. בנוסף, לומדים "קאטה". קאטה משלבת טכניקות שנקבעו מראש המדמות קרב מול יריבים רבים. באמצעות תרגול קאטה, התלמיד לומד לשלוט ולשכלל את הטכניקה שלו. הקאטות הופכות בהדרגה יותר ויותר מורכבות והן הבסיס למערכת הדירוג. לאחר השגת שליטה, התלמיד מתחיל בשיח חופשי. התלמידים גם לומדים לשבור גושי מלט. חשיבות השבירה היא להדגים לתלמיד את היכולת להעביר אנרגיה מלאה לחפץ דומם. כמו כן ניתן דגש על לימוד הגנה עצמית מעשית.
בהיותה מערכת אומנויות לחימה מסורתית, טורה דוג'ו מדגישה נשימה ומדיטציה. תרגילי "צ'י גונג" - שימוש בנשימה, תנועה ומדיטציה כדי לעזור לפתח ולהזרים "צ'י" (כוח חיים או אנרגיה חיונית), שיכול לשמש ללחימה או לריפוי - הם
מתורגלים בסוף כל שיעור. יש להדגיש שמה שמרכזי באימון שלנו הוא הניסיון להגיע לאיזון ושליטה בחיינו, הנלמד על ידי ניצול ההיבטים הפיזיים והמדיטטיביים של אומנויות הלחימה. התלמיד מתחזק נפשית ופיזית ומפתח תחושת מודעות עצמית. חיוני לתלמיד להימנע מקונפליקט ככל האפשר ולהשתמש בטכניקה שלו רק במקרים של הגנה עצמית.
מסלול הלימודים (טאי צ'י צ'ואן): התלמיד מתחיל בלימוד תנועת טאי צ'י בסיסית, שהיא איטית, מבוקרת ורגועה. כמו כן שמים דגש על תרגילי נשימה וצ'י גונג. לאחר שהתלמיד בקי בטכניקה הבסיסית, נלמדת צורת הטאי צ'י הראשונה. טורה דוג'ו מלמד כמה סגנונות טאי צ'י, החל בלימוד סגנון היאנג. הצורה הקצרה של יאנג (60 מהלכים, כפי שלימד צ'נג מאן-צ'ינג) והצורה הארוכה של היאנג (100 מהלכים) נלמדות. מאוחר יותר, נלמדת תנועת חרב, ואחריה יאנג
חרב ישרה וצורת חרב רחבה. נלמדות גם שתי צורות יאנג של 2 אנשים, המסייעות לתלמיד להבין טוב יותר את היישומים של טכניקת הטאי צ'י כאמנות לחימה. יש להדגיש שלמרות שטאי צ'י היא אומנות לחימה, איננו מתרגלים טאי צ'י ללחימה אלא כצורה של מדיטציה מרגשת.
אנו גם שמים דגש על "יד דחיפה" לא תחרותית, תרגיל מסורתי המתורגל בזוגות, כדי להבין טוב יותר עקרונות מסוימים של טאי צ'י שלא ניתן ללמוד בצורות הסולו. בצורות סולו, התלמיד לומד לשלוט בתנועתו ולהגיע למצב מדיטטיבי. ב-Push Hands, התלמיד מפתח רגישות לזה של בן זוגו
תנועה, לומד לשלוט באגו שלו, ומבין טוב יותר את עקרונות הטאי צ'י של יין ויאנג, תוך ניסיון לשלוט בתנועה של בן זוגו. בשלב מאוחר יותר, חלק מהתלמידים בוחרים ללמוד טאי צ'י וצורות פנימיות נוספות, כולל צ'ן, וו, שמש, דרקון שוחה ובא גוואה.
רוצים להצטרף לשיעור?
יש לנו שיעורים ברחבי ישראל, בדוק כאן והצטרף אלינו לשיעור ניסיון חינם